24 Μαΐ 2010

Κολοκυθόσουπα βελουτέ



Η σούπα κολοκύθας που είχα υποσχεθεί. Αξίζει να σας αναφέρω ότι σούπες κολοκύθας έχω δοκιμάσει  από διάφορες συνταγές κατά καιρούς και όλες πετυχημένες από ότι μου λέγανε. Απλά τον τελευταίο καιρό έχω καταλήξει σε μια γαλλική συνταγή που βρήκα στη σειρά βιβλίων από κουζίνες μεσογειακών χωρών και την βρίσκω πολύ εύκολη αλλά πολύ νόστιμη επίσης.



250 γρ κολοκύθα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
500 γρ ζωμός κοτόπουλου
Σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε λίγο , με προσοχή όμως να μην καεί να είναι δηλαδή άσπρο ακόμα όταν θα ρίξουμε την κολοκύθα. Ρίχνουμε την κολοκύθα και στην συνέχεια τον ζωμό.
Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αφού μαλακώσει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την πολτοποιούμε με το μπλέντερ ράβδο μέχρι να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι λίγο λεμόνι και μπόλικο σχοινοπρασσο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Απλή και γευστική. Η αυθεντική συνταγή θέλει λιγότερο ζωμό κοτόπουλου και μετά προσθέτει κρέμα γάλακτος αλλά εγώ βρίσκω περιττές αυτές τις επιπλέον θερμίδες αφού η σούπα είναι πολύ γευστική έτσι .

1 σχόλιο: