20 Μαΐ 2010

Carrot cup cakes with chocolate frosting and bees from marzipan


Είμαστε καλεσμένοι στη μαμά του Γουίνη και με την ευκαιρία σκέφτηκα να «παίξω» λίγο με το γλυκό…

Με έπιασε η καλλιτεχνική μου μανία και δημιούργησα μέλισσες και καροτάκια από αμυγδαλόψιχα για να στολίσω τα cup cakes μου ..
Εντωμεταξύ είχα αγοράσει τελευταία όμορφα κουτιά για κάποιες ιδέες που είχα για αμπαλαζ και έτσι σκέφτηκα να τα συνδυάσω για ένα χειροποίητο δώρο …




Cup cakes καρότου λοιπόν με μελισσουλες και καροτακια από μαρζιπαν και γλασο σοκολάτας

Για τα cup cakes
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ baking powder
¾ αλάτι
¼ κ.γ. κανέλλα
¼ κ.γ. τζιντζερ
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 ½ stick ανάλατο βούτυρο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ γιαούρτι
¼ κ.γ. vanilla extract
1 κ.γ. τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 ½ κούπα τριμμένο καρότο

Σε ένα μπολ αναμυγνύω το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι τα μπαχαρικά. Στο μίξερ χτυπάω  την ζάχαρη με το βούτυρο το αυγό το γιαούρτι και την βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνω τα καρότα. Αφού ανακατεύουν καλά ρίχνω και τα αλεύρια και χτυπάω λίγο ακόμα. Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Στη συνέχεια τα αφήνω να κρυώσουν.


Για τις μελισσουλες:

Ανακατεύω 40 γρ marzipan  με κουρκουμα (αντί για χρώμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώ το φυσικό χρώμα που μου δίνει αυτό το μπαχαρικό από την ανατολή).
Το πλάθω σε ένα μακρόστενο ώστε να κόβω κομμάτι κομμάτι για το σώμα τις μέλισσας. Επίσης κάποια τα πλάθω σαν καρότα που συνέχεια στολίζω με φύλλα από ζάχαρη.
Παράλληλα ανακατεύω άλλα 40 γρ μαρζιπαν με γλάσο σοκολάτας και πλάθω και αυτό μακρόστενο. Για την μελισσουλα κόβω και βάζω εναλλάξ 4 κομμάτια (ένα κίτρινο ένα μαύρο ) και τελειώνω με ένα επιπλέον που είναι το κεφάλι κίτρινο. Κάνω τα μάτια με οδοντογλυφίδες που έχω βουτήξει στο γλάσο σοκολάτας. Για φτερά χρησιμοποίησα αμυγδαλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου