19 Μαΐ 2010

pizza χορτοφαγική



Ζύμη για πίτσα

500 γρ αλεύρι
10 γρ μαγιά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
Φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, ρήγανη, θυμάρι, δενδρολιβανο)

Για την γέμιση :

3κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 βαζάκι αγκιναράκια σε λάδι
Ανθότυρο



Διαλύουμε την μαγιά σε 1 φλ. Χλιαρό νερό. Μετά από λίγα λεπτά την ρίχνουμε σε λεκανιτσα μαζί με το αλεύρι, άλλο ½ φλ νερό ,τα ο ελαιόλαδο το αλάτι και τα μυρωδικά και την ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει την ανοίγουμε σε ταψάκι . τώρα είναι έτοιμη για την γέμιση.
Εγώ έριξα λίγη παρμεζάνα πρώτα και στη συνέχεια άπλωσα κρεμμύδι σε ροδέλες, κολοκυθάκια κομμένα και αυτά σε ροδέλες, αγκιναράκια κομμένα, άνηθο και ανθότυρο. Πασπάλισα με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και έψησα στον φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε να ροδίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου