14 Ιουλ 2010

The best ice cream ever… caramel ice cream!!


 

Το θερμόμετρο όσο πάει και ανεβαίνει. Γι’ αυτό και εγώ προσαρμόζομαι στην εποχή και δημιουργώ τι άλλο? Παγωτό :) !



Παγωτό καραμέλα γάλακτος

3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
160 γρ μέλι
30 γρ γλυκόζη
120 γρ καραμέλα γάλακτος
600 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή



Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Παράλληλα σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι με την γλυκόζη μέχρι 120 βαθμούς. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε λίγο λιγο στα ασπράδια. Συνεχίζουμε να το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν ρίχνουμε την καραμέλα και τέλος την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην παγωτομηχανή μας και συνεχίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Πολύ νόστιμο παγωτό με ωραία υφή. Θα ταίριαζε και σε τούρτες παγωτου..θα το δοκιμάσω σύντομα και με άλλα υλικά αντί για καραμέλα. Πάντως και ως έχει θα είναι ένα από τα τοπ παγωτά μου! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου