16 Μαΐ 2011

Tart with turkey and asparagus - Τάρτα με γαλοπούλα και σπαράγγια



1 pastry for tart

1 turkey leg
1 large sweet onion
1 bunch asparagus white
3-4 tbsp meal high
200 ml milk
250 g feta cheese
Parsley
2 eggs
Salt, pepper, nutmeg-lemon thyme

Make the tart dough according to this  recipe. At the same time put the turkey in boiling water with a tablespoon lemon-thyme, salt and pepper. When is ready remove the turkey and leave it on a platter to cool. Hold 400 ml of the broth and keep the rest for future recipes. In a skillet put 2 -3 tbsp olive oil and sliced ​​onions to golden brown. Add the asparagus cut into pieces and gradually add spoonfuls of the broth to caramelize. When is ready leave them aside. In a saucepan add the milk to 400 ml broth and let boil. Then low the heat and add the semolina one by one time and stirring well. Mix well until it becomes a thinly cream, then withdraw from the heat and add salt, pepper and nutmeg. Cut the turkey into small pieces and throw them into the mixture. Add the onions and the asparagus and stir. Finally add the grated feta cheese and the beaten eggs. Put some parsley. Spread the dough into tart and add the filling. Bake in preheated oven at 180 until the dough is golden brown and the filling has cooked. Very tasty pie! I will definitely try it on Christmas time with the left over . It can be done equally with chicken.
 
1 ζύμη για τάρτα

1 μπούτι γαλοπούλας
1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι
1 μάτσο σπαράγγια άσπρα
3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψηλό
200 μλ γάλα
250 γρ φέτα
Μαϊντανός
2 αυγά
Αλάτι- πιπέρι- μοσχοκάρυδο- λεμονοθύμαρο

Φτιάχνουμε την ζύμη τις τάρτας σύμφωνα με την γνωστή συνταγη. Παράλληλα βάζουμε την γαλοπούλα να βράζει σε νερό μαζί με μια κουταλιά λεμονοθύμαρο, αλάτι και πιπέρι. Αφού μαλακώσει η γαλοπούλα την βγάζουμε και την αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει. Κρατάμε 400 μλ από τον ζωμό και τον υπόλοιπο τον φυλάμε για σούπες. Σε τηγάνι βάζουμε 2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες να ροδίσουν. Ρίχνουμε και τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια και σιγά σιγά ρίχνουμε και κουταλιές από τον ζωμό ώστε να βράσουν μέσα στο ζουμί και να καραμελωσουν. Μόλις γίνουν τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τα 400 μλ ζωμού που βράσαμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια σιγανεύουμε και ρίχνουμε λίγες λίγες τις κουταλιές σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε πολύ μέχρι να γίνουν μια αραιά κρέμα, τότε αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι- πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κόβουμε την γαλοπούλα μας σε κομματάκια και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το γάλα. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια  και Ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και τα αβγά χτυπημένα. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό. Απλώνουμε την ζύμη σε τάρτα και Ρίχνουμε την γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και η γέμιση να έχει ψηθεί. Πολύ νόστιμη τάρτα και θα την φτιάχνω Χριστούγεννα σίγουρα που πάντα όλο και κάποια γαλοπούλα περισσεύει. Επίσης μπορεί να γίνει εξίσου και με κοτόπουλο.

1 σχόλιο: