18 Φεβ 2012

Salmon salad with celery and yogurt - Σαλάτα με σολομό σέλερυ και γιαούρτι


When we are about to go for dinner out, we prefer something light for lunch such as a  soup or a pie or even a rich salad. Today I made such a tasty salad that smells summer right in the middle of the winter.

Όταν πρόκειται να φάμε το βράδυ προτιμάμε για μεσημεριανό κάτι ελαφρύ. Ίσως καμία ελαφριά σούπα ή τάρτα ή ακόμα και μια πλούσια σαλάτα. Μια τέτοια έφτιαξα σήμερα γευστική και κάπως καλοκαιρινή θα την έλεγα αν και μεσ'την καρδιά του χειμώνα.

I used
A celery
1 red pepper
1 fennel
1 green onion
1 cucumber
100 gr of yoghurt
Plenty of chives
3 tbsp olive oil
1 tbsp lemon juice
Smoked Salmon
Eggs nipple

trim off the bottom of the celery and pull off the tough outside sticks. Peel it with a peeler to remove the stringy bits and slice them. Do the same with the fennel.  \put them in a large bowl and add the chopped onion and peppers cut in strips as well too. Cut the cucumber in cubes, add some salt and set aside for a little  to draw unnecessary water. Then add it into  the vegetables. Bast with olive oil and salt and let it marinate for a while.
At the same time in another bowl prepare the dressing. Put the yogurt with olive oil and lemon juice and the chopped chives and mix well. Season with salt and pepper. Set aside. Just before serve the salad put a generous amount of yogurt dressing into the vegetables and nix well to go everywhere. Then place the salmon and herring eggs. Sprinkle a few drops of olive oil and few drops of  lemon. Finish with salt, pepper and chives .


Χρησιμοποιησα
Ένα σέλερυ
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 φινόκιο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 αγγουράκι
½ κεσέ γιαούρτι στραγγιστό με πολλά λιπαρά κατά προτίμηση
Μπόλικο σχοινόπρασο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Σολομό καπνιστό
Αυγά ρώγας

Αφού καθάρισα από τις περιττές ίνες το σελερυ με το γνωστό εργαλείο που καθαρίζουμε τα λαχανικά τα έκοψα σε λεπτές φετουλες. Το ίδιο έκανα και με το φινόκιο. Πρόσθεσα ψιλοκομμένα το κρεμμυδάκι και την πιπεριά σε λωρίδες επίσης . Το αγγουράκι το έκοψα σε κύβους τα αλάτισα και το άφησα για λίγο στην άκρη να βγάλει τα περιττά ζουμιά του. Στην συνέχεια το πρόσθεσα στα λαχανικά. Τα ράντισα με ελαιόλαδο και αλάτι και τα άφησα να μαριναριστούν για λίγη ώρα.
Παράλληλα έβαλα σε μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο. Ανακάτεψα καλά αλατοπιπέρωσα και άφησα στην άκρη. Λίγο πριν σερβίρω έβαλα μια γενναία ποσότητα από το ντρεσσινγκ γιαουρτιού στα λαχανικά και ανακάτεψα να πάει παντού. Έβαλα από πάνω τον σολομό και τα αυγά ρέγγας. Ράντισα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και λίγες λεμόνι. Μπορείτε να ρίξετε και τρίμμα λεμονιού αν θέλετε. Αλάτι πιπέρι και λίγο ακόμα σχοινοπρασσο και έτοιμη η σαλάτα σας!

7 σχόλια:

  1. Όλο χρώματα κι αρώματα!!
    Αν θέλεις μπορείς να περάσεις από τη σελίδα μου σε περιμένει ένα βραβείο!!
    Καλές Αποκριές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι υπέροχες φωτογραφίες που βγάζεις! Πραγματικά κλεύουν την παράσταση!
    Ο σολωμός είναι από τα ποιο αγαπημένα μου εδέσματα, και ειδικά ο καπνιστός! Τη σαλάτα σου θα την κρατήσω!
    Φιλιά πολλάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ξανθή μου, ευχαριστω πολυ για το βραβειο. και εγω σαν και εσενα ειμαι συγκινουμε ευκολα.

    @Χρυσαυγη, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. να την δοκιμασεις την σαλατα, ειναι πολυ αρωματικη και δροσερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι ομορφη αναρτηση!!!!!Μου ανοιξε την καρδια στη μεση του καταχειμωνου!!!!!Λατρευω τις παρουσιασεις σου και τις συνταγες σου!
    φιλια πολλα και ευχες για μια ομορφη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη συνταγή, φανταστική φωτογραφία όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι!
    Δεν θα σταθώ τόσο στη συνταγή γιατί ομολογώ ότι με τα τελευταία δύο συστατικά δεν έχω και την καλύτερη σχέση... :(
    Δεν μπορώ όμως να μη θαυμάσω την υπέροχη παρουσίαση και την καταπληκτική φωτογραφία με τα τόσο φωτεινά χρώματα και να σου πω ένα μεγάλο μπράβο!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξαιρετικη σαλατα!τι ομορφα χρωματα κ τι γευσεις ωραια συνδιασενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή