11 Νοε 2012

Bouchees γλώσσας και άγριων μανιταριών


 Σας έχω πει ότι αγοράζω συνέχεια βιβλία μαγειρικής? Μου αρέσει πολύ να ξεφυλλίζω και να ανακαλύπτω καινούργιες συνταγές που με συναρπάζουν. Βέβαια μερικά παραμένουν σταθερές αξίες και αυτό φαίνεται όταν έχω σχεδόν κάνει όλες τις συνταγές και εξακολουθώ μετά από χρόνια να τα συμβουλεύομαι.


Λοιπόν σας περιμένουν bouchees γλώσσας και άγριων μανιταριών από τον Michael Roux, ψητά μήλα με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς της Beatrice Peltre και την μοναδική σαλάτα Caesar’s από τον Michael Roux . Προσεχώς όμως αυτά γιατί δεν κρατιέμαι να σας δώσω την πρώτη συνταγη η οποία είναι εύκολη πιστέψτε με και είναι θεσπέσια!


Χρησιμοποίησα
Έτοιμα σφολιατακια 10
Αβγόγαλα(1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα)
120 γρ βούτυρο
150 γρ μανιτάρια φρέσκα
100 γρ μανιτάρια άγρια αποξηραμένα (αν βρείτε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
50 γρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φιλέτα γλώσσας εγώ έβαλα περίπου 300 γρ κομμένα σε λωρίδες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό 1 λεμονιού


 Άπλωσα 5 σφολιατάκια σε λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους. Από τα υπόλοιπα 5 έκοψα ένα κυκλικό δίσκο στη μέση ώστε να μείνει μόνο γύρω γύρω. Αναποδογύρισα πάνω από τα 5 που είχα ήδη έτσι ώστε να γίνει φωλιά όταν ψηθούν, και άλειψα με αβγογαλα απαλά. Επίσης επειδή θα φουσκώσουν κάντε τρύπες με ένα πιρούνι στο κέντρο της ζύμης. Έψησα για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ήταν έτοιμα τα άφησα να κρυώσουν λίγο σε μια σχάρα και έκοψα κυκλικά την επιπλέον ζύμη που είχε σχηματιστεί στο κέντρο ώστε να γίνει βάθος.


 Παράλληλα έβαλα 40 γρ βούτυρο σε ένα τηγάνι και έριξα τα μανιτάρια πρώτα τα αποξηραμένα (τα οποία τα είχα μουλιάσει να μαλακώσουν πριν) και μετά από 5 λεπτά τα φρέσκα και άφησα να ψηθούν για άλλα 3 λεπτά. Έριξα τα κρεμμυδάκια καρύκεψα και άφησα για λίγα λεπτά ακόμα. Καρύκεψα και απέσυρα από την φωτιά. Σε άλλο τηγάνι έβαλα το υπόλοιπο βούτυρο και όταν άρχισε να αφρίζει έβαλα τα φιλέτα γλώσσας. Έψησα για 4 λεπτά αναποδογυρίζοντας κάθε ένα λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσα τα μανιτάρια , το μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού, καρύκεψα και ανάμειξα απαλά. Γέμισα τα bouchees με αρκετό μείγμα μανιταριών και ψαριού και στόλισα με λίγο μαϊντανό φριζέ και χρησιμοποίησα και τους δίσκους που είχα κόψει σαν καπάκια και έτοιμο!

2 σχόλια:

  1. teleio ..akoma mia fora ..toso minimal,chic kai dimiurgiki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ευπαρουσίαστο ορεκτικό και η φωτογράφηση εκπληκτική!
    Τα βιβλία μαγειρικής είναι εθιστικά, όσα και να έχουμε, ποτέ δεν είναι αρκετά!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή