19 Δεκ 2012

Ho, ho, ho Merry Christmas with Christmas cup cakes



Ετοιμάζεστε πυρετωδώς για τις γιορτές? Μέσα σε όλα τα γλυκά που θα δοκιμάσετε φέτος στις γιορτές φτιάξτε και αυτά τα πανεύκολα και πεντανοστιμα  κεκακια. Ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά θα εκτιμήσουν και μπορειτε να «παιξετε» μαζι τους για την διακοσμηση τους.
Θα χρειαστειτε:
220 γρ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
330 γρ ζάχαρη
3/4 sour cream
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
300 γρ αλέυρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ



για την γέμιση
1 αχλάδι
1/2 κούπα σμέουρα
25 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
1/3 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
 ζαχαρόπαστα για στόλισμα



Χτυπάμε το βούτυρο, αυγά,ζάχαρη ,sour cream στο μίξερ για λίγα λεπτά. προσθέτουμε το αλέυρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχισουμε να χτυπάμε μεχρι να γινει αφράτο μείγμα. μοιρλαζουμε το μείγμα σε ειδικες φόρμες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 μεχρι να εχει ψηθει το εσωτερικό τους (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι). Το αφηνουμε να κρυωσει.
Παράλληλα σε κατσαρολάκι  βάζουμε το βουτυρο  και την ζάχαρη μεχρι να λιώσουν και ομογενοποιηθούν. Δυναμωνουμε την φωτιά και ριχνουμε μεσα την βανιλια και τα φρουτα. Τα αφηνουμε να μαγειρευτουν μεχρι σχεδόν να λιώσουν.  Γεμιζουμε μια χοντρη συριγγα ή ένα κορνέ με το σιροπι και το ριχνουμε στο κεντρο κάθε κεικ. Στην πορεια δουλευουμε την ζαχαροπαστα και την παλωνουμε στην κορυφη κάθε κεικ και στολιζουμε με ότι θελουμε.

5 σχόλια:

  1. Αχ πόσο όμορφα είναι !!

    Καλές γιορτές .


    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σου είχα αφήσει σχόλιο αλλά μάλλον δεν έφτασε ποτέ!
    Υπέροχα, ζωντανά, χαρούμενα χρώματα!!!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα και νόστιμα συγχρόνως
    Υπέροχη παρουσίαση.

    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι, να περάσεις καλά.

    Χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή