29 Ιουλ 2013

Buckwheat and almond chocolate cake with vanilla buttercream - Κέικ σοκολάτας με φαγόπυρο και αμύγδαλο

Και ξαναγυρίζουμε στα γλυκάκια χωρίς γλουτένη, τα πιο υγιεινά και τα πιο ελαφριά για κάθε μέρα. Αν και θα το έλεγα πιο χειμωνιάτικο κέικ, παρόλαυτα τρώγεται υπέροχα το απόγευμα προς βραδάκι με ένα κρύο τσάι. Εξάλλου όταν έχεις όρεξη για σοκολάτα δεν σκέφτεσαι αν ταιριάζει στον καιρό, απλά θέλεις κάτι να σου ικανοποιήσει την λιγούρα. Και όταν αυτό το κάτι είναι και υγιεινό τότε απενεχοποιήσε και το απολαμβάνεις. Η συνταγή για το κέικ είναι από το βιβλίο recipes for an inspired life Beatrice Peltre.

100 γρ βούτυρο ανάλατο
100 γρ κουβερτούρα 70% κακάο
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
Ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
1 κ.γλ. vanilla extract
35 γρ αλεύρι από φαγόπυρο
30 γρ αλεύρι από αμύγδαλα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Βουτυρώστε ένα τσέρκι και καλύψτε τον πάτο του με χαρτί ψησίματος.
Λιώστε την σοκολάτα με το βουτυρο σε μπαιν μαρί. Στο μίξερ χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέστε την βανίλια και σιγά σιγά την σοκολάτα. Προσθέστε τα αλεύρια και αναμείξτε καλά. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε και πριν ρίξετε από πάνω την κρέμα.

Για την κρέμα βουτύρου
100 γρ βούτυρο ανάλατο
300 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. vanilla extract
75 μλ κρέμα γάλακτος

Στο μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε σιγά σιγά την ζάχαρη την βανίλια και την κρέμα και ανακατέψτε πολύ καλά.

2 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ. ΤΟ ΚΕΙΚ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΤΣΕΡΚΙΟΥ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή