9 Σεπ 2013

Rasberry cakes with crunchy walnut topping - Κέικ με σμέουρα και topping από καρύδια


Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ μ αρέσει το φθινόπωρο σαν εποχή. Βέβαια στην πόλη χάνουμε κάπως τις εποχές αλλά αν ήταν να ταξιδέψω στην φύση 2 εποχές διαλέγω: το φθινόπωρο και την άνοιξη. Την άνοιξη για ευνόητους λόγους όλα ανθισμένα και μπλα μπλα μπλα…. Αλλά το φθινόπωρο με ξετρελαίνουν τα χρώματα της φύσης. Όταν σπούδαζα στα Γιάννενα και κάναμε πολλές εκδρομές στα γύρω χωριά μαγευόμουν κυριολεκτικά από τους απίστευτους χρωματισμούς που είχαν τα φύλλα.

Τώρα περιμένω να ζήσω αυτήν την εποχή στο καινούργιο μας σπίτι μια και έχουμε αρκετό πράσινο . για να καλωσορίσουμε λοιπόν το φθινόπωρο που αργεί βέβαια ακόμα έφτιαξα ένα γρήγορο απολαυστικό κεκάκι ότι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα που μας περιμένουν(από την σειρά βιβλίων new healthy kitchen).


Για το topping
60 γρ καρυδόψιχα
60 γρ ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. κανέλλα
2 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
Για το κέικ
125 γρ βούτυρο μαλακωμένο
155 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
1 κ.γ. Vanilla extract
125 γρ sour cream
280 γρ αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. bicarbonate of soda
125 gr κατεψυγμένα σμέουρα


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καρύδια με την ζάχαρη το αλεύρι και την κανέλλα. Περιχύστε με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά ώστε να πάει παντού.
Σε μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίξτε το αυγό και την βανίλια. Προσθέστε την sour cream και χτυπήστε να αναμιχτούν. Ανακατέψτε το αλεύρι , την μαγειρική σόδα και το μπέικιν πόιντερ. Προσθέστε τα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα του κέικ που χρησιμοποιείτε και από πάνω τοποθετήστε τα βατόμουρα. Ρίξτε από πάνω το topping με τα καρύδια. Ψήστε για περίπου 60 λεπτά. Πριν το κόψετε αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά.

continue in english
 adapted from new healthy kitchen book series

60 gr walnut
60 gr brown sugar
2 tbsp. plain flour
1 tsp. ground cinnamon
2 tbsp. butter melted
Cake
125 gr butter softened
155 gr granulated sugar
1 egg
1 tsp. vanilla extract
125 gr sour cream
280 gr plain flour
2tsp baking powder
½ tsp. bicarbonate of soda
125 gr frozen raspberries

Preheat oven to 180. Put walnut pieces in a bowl and sprinkle with sugar, flour, and cinnamon. Toss with a fork to combine. Drizzle with melted butter and toss again. Set aside.
For cake: cream softened butter and granulated sugar together in a bowl until fluffy. Beat in egg and vanilla. Add sour cream and beat until combined. Sift flour, baking powder and bicarbonate together. Add to butter mixture and stir until just combined. Pour batter into prepared tins and smooth top. Sprinkle evenly with berries, then with topping. Bake until cake is risen, golden in color about 60 minutes. Remove from oven and let cake stand on a wire rack for 15 minutes.

4 σχόλια:

  1. Υπέροχες οι αναρτήσεις σου με το Μαρόκο!
    Εύχομαι να είστε καλά και να πηγαίνετε ταξιδάκια πολύ συχνά με τα παιδάκια σας. Ο μικρός κούκλος!
    Το συμερινό σου κέικ φαίνεται τέλειο!
    Αντί σμέουρα τι θα μπορούσα να βάλω?
    Τα βρίσκω τόσο δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!η συνταγη το ειχε με βατομουρα μαυρα.εγω χρησιμοποιησα κατεψυγμενα.παντως κ με κομματακια μηλου θα το δοκιμαζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο εμφάνιση σκίζει!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή