4 Αυγ 2014

Summer sunday dinner with barbecued ginger ale pork ribs, garlic stuffed brown mushrooms and purple grapes tart - Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο και γλυκιά τάρτα με σταφύλια


 


Για να εξιλεωθώ για την πολύμηνη απουσία μου είπα να ανεβάσω 3 συνταγές σε ένα ποστ. Για αυτον και για κάποιον πιο προφανή λόγο : γιατί πλέον δεν έχω καθόλου χρόνο! Όχι για να μαγειρέψω, για αυτό βρίσκω πάντα γιατί είναι το αγχολυτικό μου, αλλά για να στήσω και να φωτογραφήσω. Αφήστε που πλέον έχω 3 πιτσιρίκια να σκαρφαλώνουν παντού να θέλουν να δοκιμάσουν τα πάντα και μαζί με αυτά και την υπομονή μου. 


(Recipes in English below)



Για τα γεμιστά μανιτάρια με σκόρδο

12 μέτρια καφέ μανιτάρια
2.κς. χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο
40 γρ βούτυρο
1 κ.σ. κονιάκ
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. καθαρίζουμε τα μανιτάρια , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα κεφάλια των μανιταριών ανάποδα σε πυρίμαχο σκεύος. Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα 30 γρ βουτυρο σε τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το σκορδο. Προσθετουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με την γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε για 12 λεπτά.
 



Για τα χοιρινά παιδάκια με τζίντερ ειλ θα χρειαστείτε
(από το βιβλίο What Kate Ate)
1, 5 κιλό χοιρινά παϊδάκια (πανσέτα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. βαλσάμικο
2 κ.σ. bbq σάλτσα
2 κ.σ. ζάχαρη demerara
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 μεγάλη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη συν έξτρα για γαρνίρισμα
3 φλ. Τζίντζερ ειλ
Σουσάμι για γαρνίρισμα

 
Αρχικά βάζουμε τα παιδάκια σε νερό που βράζει σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και αφού βγάλουμε και στεγνώσουμε τα παϊδάκια τα τοποθετούμε σε ταψί και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες . Τακτικά περιχύνουμε με την σάλτσα τα παϊδάκια. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι και σουσάμι. Πεντανόστιμα, ζουμερά γλυκόξινα και τραγανά!





Για την τάρτα θυμηθείτε εδώ.





Barbecued ginger ale pork ribs

Recipe from What Kate ate cookbook
2lbs pork baby back ribs
2 tbsp balsamic vinegar
2 tbsp light brown sugar
2 tbsp soya sauce
2 tbsp bbq sauce
2 tbsp Worcestershire sauce
1 long chile seeds removed thinly sliced
3 cups ginger ale
Sesame seeds

Bring a large saucepan to boil. Add the ribs and simmer for 30 minutes, skimming any fat from time to time. Preheat oven to 315 F.
Remove the ribs from the pan and place them in a large roasting tin , season with salt and pepper. In a bowl mix together all the ingrentients for the sauce. Pour the mixture over the ribs and cook in the oven for about 2 hours basting from time to time. Serve the ribs with little extra Chile and sesame seeds!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου