6 Ιαν 2016

Raw sugar free blacberry cheesecake with coconut and edible flowers - Ωμοφαγικό τσιζ κεικ χωρις ζάχαρη με βατόμουρα ,καρύδα και βρώσιμα λουλούδια


Πως γίνεται και τυχαίνει και κάθε χρόνο το πρώτο ποστ του καινούργιου έτους το ανεβάζω την ημέρα της γιορτής μου..ή τέλος πάντων λίγες ώρες από αυτήν … έτσι τις ευχές που δίνω τις λαμβάνω διπλάσιες , για να μην πω τριπλάσιες γιατί ξέρετε τι είναι μαζί με την γιορτή μου αυτήν την ημέρα…. Γκρρρρ τα γενέθλια μου! Όχι δεν μπορώ να ξεπεράσω το τραύμα της παιδικής ηλικίας που έπαιρνα 1 δώρο! Αλλά δεν θα σας πρήξω πάλι με αυτήν την ιστορία, τα είχαμε πει και πέρσι. Θέλω καταρχήν να σας πω να έχετε μια υπέροχη δημιουργική και τυχερή χρονιά και να προσπαθήσουμε να οπλιστούμε με υπομονή όλοι μας .
Πως περασατε? Φαγατε? Φαγατε?
Γιαυτο τον λογο σας εφτιαξα τουρτα χωρίς ζαχαρη, χωρίς γλουτενη ωμοφαγικη και πεντανοστιμη!
Και εύκολη και δεν έχει δύσκολα υλικά πιστέψτε με.

Θα χρειαστείτε
Για την βάση
1 φλ αμύγδαλα
1 χούφτα χουρμάδες
2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
½ κ.γλ. εσανς βανίλιας
1 κ.γλ. μέλι
Για την κρέμα
1 γλ κάσιους

1 ώριμη μπανάνα
1 φλ βατόμουρα
350 γρ ρικοτα
1 κ.γλ βανίλια
½ φλ βούτυρο καρυδα;
Χυμο λεμόνι

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά και τα κασιους για 4 ώρες. Το επόμενο πρωί σουρώνουμε τα αμύγδαλα, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 2 φλ νερό και τα χτυπάμε πολύ ώρα μέχρι να φτιάξουμε γάλα. Το περνάμε από σουρωτήρι και το φυλάμε σε μπουκάλι. Την πουλπα δεν την πετάμε την απλώνουμε σε ταψάκι και την στεγνώνουμε για 30 λεπτά στους 140 βαθμούς. Στην συνέχεια την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα σουρώνουμε τα κασιους, τα βάζουμε στο μπλέντερ με ½ γλ βούτυρο καρύδας, την μπανάνα και τα βατόμουρα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε την βανίλια και μετά ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Επίσης ρίχνουμε και τον χυμό από το λεμόνι.
Στρώνουμε πάνω από το μπισκότο βάσης και βάζουμε στο ψυγείο. Στολίζουμε με καρύδα και βρώσιμα λουλούδια. Απολαύστε χωρίς τύψεις!

5 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά! Να τα εκατοστήσεις! Με υγεία και ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια πολλα!!! πολυχρονη κ δημιουργικη! τι υπεροχα χρωματα .. αυτο τ μωβ!!! φανταστικο γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το έχω φτιάξει 3 φορές φέτος ! απλά φανταστικό! Όπως πάντα, η συνταγή πέτυχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή